My life &nd choices



I love FOOD

Mozzarella & tomaat

26-09-2013 19:30
Simpel bijgerechtje maar SUPER-lekker! Wat heb je nodig: * cherrytomaatjes of andere tomaten  * Basilicum verse, (of als ze de voorraad weer eens niet aanvullen in de supermarkt een verse kruidentube basilicum uit de koeling) * Mozzarella 2x * Olijfolie * Peper Ik heb nu het meest simpele...

Pasta met Bacon&rucola

11-09-2013 14:02
Pen­ne met ba­con en ru­co­la Ik ben echt stapelgek op Pasta's. Dus het werd wel tijd voor een "pasta receptje". Ik zal er binnekort wel meer plaatsen maar als eerste deze: Dit is een heel makkelijk recept, en onwijs lekker! Ik zeg : PROBEREN!   * 300 gr. Penne (bij de pasta's) * 1 el...

Saté

10-09-2013 15:58
Wat ik altijd heerlijk vind is Saté! Maar dan wel met zelfgemaakte marinade, niet die kant en klare marinademix uit de supermarkt want die vind zelfs ik TE zout. Ik denk dat iedereen wel zijn eigen manier heeft van hoe een saté marinade te maken, maar dit is de mijne. Je kunt de kruiden...

Philly Cheese Steak

07-09-2013 17:41
Ik ben eigenlijk altijd wel bezig met recepten zoeken op internet of boekjes. Een tijdje terug kwam ik een receptje tegen welke me meteen aansprak.  " De Philly cheesesteak". De Philly Cheese Steak Sandwich is een stokbroodje, belegd met dun gesneden steak, uien en Philadelphia Cheese - een...
Ik was al tijden op zoek naar een echt lekkere tomatensoep. Ik ben ook bezig geweest met verse tomaten, pureren blablabla en uiteindelijk was de soep wel "oké". Nou heb ik dankzij mijn lieve vriendinnetje een recept gekregen waar ik helemaal verslaafd aan ben geworden. Perfect! Niet zo zuur, en hij...
lekker op een zomerse warme dag! Vroeger nam ik altijd een lekkere slush puppy als ik bij de snackbar kwam in de zomer. Maar tegenwoordig maak ik hem zelf met vers fruit. Ik vind het heerlijk op een warme zomerse dag.   Wat heb je nodig: * Aardbeien ( Of ander fruit wat je lekker...
*Knoflookgarnalen (ik koop ze altijd bij de albert heijn. al gemarineerd voor in de wok, snel klaar lekker makkelijk) *Olie *Roomboter *2 tenen knoflook persen *Rode peper ( heel fijn hakken) of gewoon sambal gebruiken :)   Ik maak ze altijd zo:  Smelt een flink stuk roomboter in de wok...

Een lekkere lunch!

04-09-2013 19:57
1 van mijn favoriete broodjes is toch wel met Rosbief.                                                                      ...

Lekkere TV snack

04-09-2013 19:08
chippies YEAAAH de normale tv avondjes zijn weer begonnen na de zomerstop!!  Dus niks lekkerder dan voor de buis met een bak chips, (ben stiekem meer fan van hartige dingen). Voor nu heb ik lekker die nieuwe Doritos chips gebruikt : Roasted red rebel ! Zijn heerlijk! Maar om het net iets...

De lekkerste tomatensoep <3

06-09-2013 12:25

Ik was al tijden op zoek naar een echt lekkere tomatensoep. Ik ben ook bezig geweest met verse tomaten, pureren blablabla en uiteindelijk was de soep wel "oké". Nou heb ik dankzij mijn lieve vriendinnetje een recept gekregen waar ik helemaal verslaafd aan ben geworden. Perfect! Niet zo zuur, en hij blijft heerlijk !! En zelfs na 2 flinke koppen heb ik de neiging om meer op te scheppen omdat ik m zo lekker vind,ookal zit ik dan stampvol.

Ik moet wel zeggen dat ik alles zelf altijd een beetje op gevoel doe Qua hoeveelheden enzo. Je kunt natuurlijk zelf steeds proeven en evt. wat aanpassingen maken. Wat ik lekker vind vind jij misschien te zout, of juist niet..dus je moet gewoon zelf een beetje puzzelen!

Wat heb je nodig? Voor een flinke pan soep!

Ingrediënten:
*2 uien, gesnipperd

*3 teentjes knoflook, gesnipperd

*2 eetlepels olijfolie

*1 eetlepel bloem

*1 liter water

* 2( a 2,5 pak naar smaak) tomato frito 

*1 dl room culinair 

* 2 groentebouillontabletten

*paar takjes basilicum (of gewoon uit een potje)

*peper

*zout.


Bereiding:

De ui en knoflook bakken in de hete olijfolie, doe dit totdat deze goudgeel en glazig zijn. Roer hierdoor de eetlepel bloem (probeer geen klontjes te krijgen..) en Voeg daarna het water toe (beetje bij beetje goed roeren), voeg de tomato frito, de room culinair en de bouillontableten toe en kook de soep ongeveer 5 minuten op een laag vuur. Pureer de soep met een staafmixer, en warm de soep nog even kort door. Dit is het originele recept, vers gesneden basilicum erdoor roeren en klaar.

Omdat ik wel echt hou van gehaktballetjes in mijn soep  heb ik wat gehakt gekruid met peper en zout en heb deze er dus als laatste stap na het pureren aan toegevoegd. En ook wat vermicelli.  Garneren met wat verse basilicum en Klaar is kees.